| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, také bydlím s rodiči v RD - stejným zpusobem. Jen nyní je již domek připsán na mě. Rodičům je 73 let, mě 37...
Já osobně bych tvůj "problém" hodila za hlavu, i když to není vždy jednoduché. Opravdu má společné soužití své pro i své proti.
Mně je jedno, jestli bych bydlela sama, nebo takhle společně, ale když už je (a dřív se to i očekávalo) ten dům i můj... navíc rodiče jsou už starší, tak přeci nebudu v budoucnu jezdit třeba denně za nimi, abych pomohla.
Moje mamka - někdy si stěžuje, že děti ani nevidí, někdy si stěžuje, že jich je u ní plno, že by si měli jít taky domů... no.. tak si vyber :-)
Otec - ten má vždy pravdu, ke všemu se musí vyjádřit, i když neví hlavu ani patu...
Tak nám to prolítne jedním uchem tam, druhým ven.. a je to.. Jen si vzájemně doma postěžujem, co nám kdo zase řekl.. někdy se zase trošku zlomyslně zasmějem.. no.. :-)
Dřív jsem také byla pro ně pořád jak malé dítě, teď se naše úlohy vyměnily a já bych měla dbát na to, aby děda někde nenechával rozsvíceno, zapnutý sporák, jakto, že děda zase nechal pootevřené vchodové dveře v těch mrazech a já to dopustím ? ... Někdy si mám zase vzít dovolenou, abych mohla odhrabat sníh ze dvorku.. když jim, důchodcům, se na to nechce - mamka nemá sílu, ale když odhrabuje často a ne dlouho, tak jí to i baví, kdežto děda - ten to dělat nebude, není sluha :-(( Takže hrabeme my, když přijdeme večer za tmy z práce... O víkendech je to jasné..
Nemůžeme mít kočku, ani psa - babička z nich má hrůzu...
Teď už mám děti velké, takže spíše moji kluci často pomáhají mým rodičům s PC a foťákem a s jakoukoliv další technikou - téměř denně..
Na druhou stranu - když jsem potřebovala kdykoliv nutně pohlídat, když děti např. onemocněly a já musela ještě aspoň den být v práci apod., tak to bylo fajn, babička zaskočila. Někdy - když má sama méně prádla, přihodí tam i prádlo dětí apod... Někdy přinese buchtu, někdy zase já nějakou specialitku ochutnat.. Babička taky svého času vodila mladšího 1-2x týdně na kroužek - teď už chodí sám.
Vše má prostě svoje. Pokud ty vztahy nejsou hodně vyhrocené s nějakou nepřizpůsobivou osobou v rodině, tak se to dá vydržet :-)
Já osobně se snažím momentálně s rodiči vidět co nejméně, ale pokud je potřeba, co nejvíce komunikovat a domlouvat se dopodrobna na každém nastalém či možném problému.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.