Také jsem se setkala s ochotou lidí, pomáhat do autobusu s kočárkem, když byl syn ještě malinký a bez kočárku to prostě nešlo.Ty obličeje moc dobře znám a bylo mi také moc nepříjemné prosit je o pomoc. Bohužel je to fakt, že takový lidi jsou.A pokud zrovna náhodou nejede někdo známý, tak se pokaždé musíte lidí doprošovat. Přitom je to úplně normální a lidské. Jako nechápu to, když přes ves jezdili zájezdové autobusy určené jako linkové-kam se ten kočárek asi měl vejít, když zadní dveře nejsou, popř. jsou zatarasené zevnitř sedačkami a vpředu se neprotáhne a ani není kam. A při pomyšlení, že máte malý miminko, tašku s věcma a ještě by jste měla sama složit kočárek do úložného prostoru pod kočárkem mě příjde šílené!Doufám, že až se nám za pár dní druhý dítko narodí, že těch problémů bude míň s cestováním, ale pochybuji o tom.
V obchdoech také moc nemají rádi kočárky, ale přece nenechám kočárek s dítkem venku na ulici. Dnes v době, kdy se kradou i děti.Proč všechny jiné věci se museli při vstupu do EU změnit a tohle ne?v jiných státech je to naprosto normální a většina obchodů a obchůdků je na to upravena. Chápu, že to nejde všude, ale třeba jen na úřadech, poštách apod..by to měla být víc než samozřejmnost. Tak doufám, že se to bude měnit - k lepšímu a přeji všem maminkám s kočárky pevné nervy!
Předchozí