Mates spal pomerne dobre, nedelalo mu problem usnout sam v postylce, to bylo tak do pul roku. Pak se zacal budit po hodine a pomohlo jen prso. V 7m probehl pokus podle Estvilla. Uz po hodine bylo jasne, ze objeveni se v pravidelnych 5min intervalech neni ta nejlepsi volba, Mates se vzdy rozvasnil jeste vic a rval jak tur. Tak jsem ho nechala jecet samostatne, coz po pulhodine pomohlo. Ale budil se a plakal i po nekolika dnech, kdy mezitim prospal celou noc. To byl jeste u nas v loznici. Pak mu zacali rust zuby a jecet bolesti jsem ho nenechala.
V 9m jsem to zkusila dle sve intuice. Pokazde jsem ho zvedla z postylky, dala napit vody, nosila a monotonnim hlasem mlela pate pres devate. Trvalo to 3 noci, na konci jsem Matyska prestehovala do sveho pokojicku. Od te doby spi celou noc, jen obcas se stane, ze se vzbudi, ale staci dat napit a posunout v postylce a spi dal.
Po presunuti do sveho pokojicku a ujisteni se, ze spi celou noc, prislo uspavani. Dite nacpane kasi a mlikem, vykoupane, v ciste pline jsem ulozila do postylky, pusinku, pohladit a sla jsem. Limit breceni jsem si stanovila 10min. Trvalo to nekolik dnu, ale nikdy tento limit neprekrocil. Nyni usina bez place, spi celou noc.
Takze nezvedani z posylky je podle me mytus. Nevadi, ze je dite zvednto z postylky, dulezite je, aby nebylo ulozeno do jine postele, kde usne. Musi byt opetovne ulozeno do sve postylky, ale az ve chvili, kdy se muchce spat.
Předchozí