| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ja jsem epidural nikdy nemela a vsechny porody dost tezke. Prvni klestema po 20ti hodinach. Myslim, ze tam byla chyba v me nezkusenosti, nechala jsem si pichnout kde co (prehanim, ale zpetne jsem se dovedela, ze mi nejdriv dali neco na povzbuzeni kontrakci, pak naopak, kdyz jsem se netvirala a stahy byly po 5ti minutach uz nekolik hodin, pak zas povzbuzeni kontrakci, furt jsem si rikala, ze epidural uz nema cenu, kdyz uz jsem to tak dlouho vydrzela, ze uz to musi bejt za chvilku ~t~...)
Kazdopadne kleste byly i bez epiduralu, asi hlavne pro mou totalni vycerpanost. Jeste jsem v predposledni fazi musela lezet na boku (mala byla nedotocena), coz mi normalne nevadi, ale tam jsem myslela ze se mi urvou vnitrnosti. Touzila jsem po poloze na zadech a po koze, coz se mi splnilo az na konci pri tech silenejch klestich. Uprimne receno jakakoli alternativni poloha by v te chvili byla nad me sily. Spoustu jsem toho nacetla o porodech do vody a porodech doma a prirozenych polohach pri porodu. Ale jak zacne jit do tuheho, mylim, ze temer kazda je rada, ze nejsme ve stredoveku, ale ze se muzem spolehnout, ze i kdyz ti doktori obcas neco po..., ze se vetsinou fakt snazej a hlavne maj ty technicky moznosti, o kterejch se nam jeste pred par desitkama let ani nesnilo. Ty dalsi dva porody jsem mela uz bez medikamentu uplne, odmitla jsem pokusy, coz doktory nastvalo, asi se me chteli brzy zbavit, ale ja tusila, ze se zas budu otvirat pomalu a nechtela jsem, aby to dopadlo jako posledne. Pri propusteni jsem mela ve zprave v kolonce "komplikace pri porodu" napsano "prirodni rodicka". To me fakt pobavilo.
Od bolesti mi v prvni fazi pomahala sprcha a masaz (od partnera) dvou bodu na zadech kde je SI skloubeni, i pomerne silny tlak na ty body.
Co se tyce toho dychani, taky jsem se bala, ze omdlim, odjakziva mam nizky tlak a pri nacviku psiho dychani jsem temer zkolabovala. Ale musim rict, ze pri porodech (krom toho prvniho, kdy jsem vubec nemela nutkani na tlaceni, natoz predcasne) to psi dychani bylo dost tezke (tedy prekonat jim to predcasne tlaceni), asi jsem malo trenovala, ale rozhodne jsem nemela potize s omdlivanim. Mela jsem pocit, jako ze uz mi neco leze ven a oni chteji, abych to pomoci nejakeho blbeho dychani vtahla. Ha ha.
Preju, at Ti vsechno probehne normalne, primerene rychle a v pohode, hlavne at jste zdravi. Ja se ted naopak bojim cisare, s tema dvojcatama. Ono asi kazde ma neco a predat se to moc neda ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.