Přidat odpověď
Valkýro,
to je strašně široký téma a myslím, že pod jednou hlavičkou směšuješ víc myšlenek, které spolu ne nutně souvisí.
Myslím, že u vás doma je (minimálně částečně) problém v tom, že pořádek, respektive nepořádek, je Tvoje forma boje proti manželovi. Nevýhodou je, že tím bordelem moříš i sama sebe, ne jen toho chlapa. On s tím nic neudělá, v tomto stadiu naprosto jistě, k řešení to nepovede, a bita jsi na tom stejně Ty.
Já si nemyslím, že bys měla být hodnější na svého muže, ale že bys měla být hodnější na sebe. A to možná obnáší i to, že bys měla uvést svůj domov do stavu, ve kterém se Ty budeš cítit dobře (tím myslím opravdu příjemně, mělo by to být místo, kde můžeš relaxovat, a neutíkat z domova do náhradního "útočiště"). A já záměrně neuvádím jak by takový stav měl vypadat, protože to víš jen Ty (a má to každej jinak).
O tom by měl ten pořádek (ať už vypadá jakkoli) být. O tom, že se obyvatel(é) domácnosti (nikoli tchýně, soused, známá) cítí doma dobře.
Na "pořádek" se nabaluje strašnýho balastu vztahových problémů, nebo se jen mnohé naprosto nesouvisející vztahové problémy zviditelní či zvýrazní když na toto téma dojde (např. postoj Tvého muže k ženám a k Tobě se na tomto celkem vizualizuje... ale vlastně je to zástupný problém pro fakt, že jsou pro něj ženy méněcenné ve všech směrech). Ale umytá zem nebo čistá vana není jádrem problému, to jsou jen kulisy, ve kterých se všechno ostatní odehrává. A je to prostředí, ve kterém žiješ, a tam se můžeš cítit dobře nebo špatně, a to bez ohledu na to, jak Ti doma klapou rodinné vztahy.
Myslím že to není o tom, že si tady všichni poplácáme po zádech "já mám taky bordel a je to vzdor mamince, která mne nutila v sobotu uklízet" nebo "máš pravdu, pořádek není vůůůůůůbec důležitý", popř. "inteligent zvládne chaos". Já myslím, že kdyby Ti tady tisíc lidí odpovědělo, že "pořádek není důležitej", tak Ti to nepomůže, protože Ty sama víš, jestli se ve svém domově cítíš dobře nebo ne... a nebudeš se doma cítit líp ani potom, co Ti tisíc lidí řekne, že pořádek je podružnej.
Předchozí