| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Klíčovou dírkou - Umění včas se vzdálit

Hm, jenže můj 21měsíční syn asi bere prsa jako sexuální objekt... kojený byl "jen" 9 měsíců a dodnes se ženským na prsa sápe. Nedělá to v případě žádného jiného orgánu, tudíž to zřejmě musí mít nějaký smysl. Kdyby z nich chtěl jíst, asi by do nich kousal... on je hladí a osahává. Takže proč to asi dělá? Něco na tom mít musí.

Sylvo, v tomhle já opravdu silně nesouhlasím - než dávat dítěti mléko s nikotinem, tak radši umělé. Všude se bojuje proti kouření, můžeš najít řadu studií o tom, co všechno se díky kouření dostává do těla a to by mělo dostávat mimino??? To je pro něj opravdu tak nepostradatelné MM, že ho musí pít i se stovkami škodlivých zplodin? V tom případě nechápu, jak to, že naše generace nevymřela, když za komunistů se kojení moc nepřálo a moc se ani nekojilo.
Prostě já právě tohle už považuju za fanatismus. Kouříte? OK, ale kojte. Chlastáte? OK, ale kojte. Pícháte si perník? Fajn, ale nezapomínejte kojit.
Já nechci význam kojení snižovat, ale ani zvyšovat - nikdo mne prostě nepřesvědčí, že by matka kuřačka měla kojit. Když už nemůže přestat, kojit by rozhodně neměla. Fakt netuším, v čem je to plus kojení v takovém případě. Já vidím jen ty mínusy.

Navíc já sama zažila dost frustrovaných maminek, které z nějakého důvodu kojit nemohly, a díky současné masáži si připadaly jako krkavčí matky, které dítěti nedávají to, co nutně potřebuje k životu.
Fanatismus je škodlivý, i když jde o dobrou věc. :o)

Btw., já opravdu nejsem prudérní; jen nemám zapotřebí jakkoli sexuálně stimulovat své dítě... Vím, jak vypadá dospělý chlap s Odipákem a opravdu nechci mít něco takového doma.

Kojení jako akt je pro někoho (myslím dospělého) sexuální, pro někoho asexuální, každý to má hozené jinak. Ale že dítě vnímá sexuální rozkoš z kontaktu např. se svým pohlavním orgánem, nebo orgánem kohokoli jiného. Samozřejmě nejsem praštěná jako některé feministické organizace v USA, které chtějí "zakázat" kojení, protože je to sexuální zneužívání... to ne. Ale vzpomínám si na jeden dotaz do redakce nějakého časopisu na dr. Uzla, kde psala ženská, že má 12ti letého syna a miminko. Když kojí mimino, dává napít i staršímu a ten z toho má pokaždé erekci. Tuším, že jí Uzel odpovídal, že to zavání zneužíváním a rozhodně by to neměla dělat.

Sečteno a podtrženo - ať si každý dělá co chce, kojí jak dlouho chce, ovšem mne jako jednotlivce zkrátka nepřesvědčíte o tom, že
a)je pro dítě prospěšné MM s nikotinem
b)kojení tříletých a starších dětí má nějaké výhody... že je to zkrátka něco jiného než osobní rozhodnutí té které matky. :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.