U nas na opary trpivam nejcasteji ja a prepada me pomerne casto, mam celkem mizernou imunitu. Jako prevence se mi osvedcila prebiotika, kupovala jsem "kakimel", ale da se dost dobre nahradit i jinym jogurtem (ja hledam na obalech cim jsou fermentovany, Lactobacilus Bulgaricus je idealni. Diky tomu jsem pak sice cas od casu na opary natrefila ale uz treba jen jednou, max. dvakrat do roka a to s tim, ze proces hojeni byl rychlejsi, pupinek/ky byly mesi a nerozlezaly se mi.
Kdyz uz opar je, tak pomahat vitaminy "beckove" rady, jinak zadne kremy, alespon mne se po jakychkoliv kremech opar vzdy jen rozlezl. Co dal neprozpiva je slunicko! A verte, ze me toto zjisteni stalo pulku mych vysnenych prazdnin, blahove jsem si myslela, ze mi trocha toho slunicka bude svedcit a ono naopak, oparse mi rozsiril po celych ustech, ba i na bradu a pod nos, nemohla jsem mluvit, jist a pit jsem mohla jedine pomoci "brcka". Bohuzel, co neprozpiva je i casty prechod ze zimy do tepla.
Jakakoliv lecba byla u me neuspesna, rozhodujici bylo pro me, aby se nerozsiroval a tomu jsem vzdy zabranila vysusenim puchyrku. Vhodne je masirovat kouskem vaty namocenym v alkoholu, tak trikrat i vicekrat denne a vzdy plati, ze cim driv se zacne vysouset, tim min se rozsiri(to znamena i pri prvnich pocitech svedeni a paleni rtu, nevyplaci se cekat, az se objevi puchyrek.
Ve fazi konec rustu a rozsirovani puchyrku, tj., zadne prvotni svedeni, bolest a opar je uschly, vuplati se okolni pokozku rtu osetrovat vicekrat denne nemastnym hydratacnim kremem.
Hodne uspechu s lecbou a prevenci, drzim palce vasi dcerusce