| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku V(d)ěčné téma: Porody

Určitě by se v tom našly nějaké mouchy, kdyby se to mělo domýšlet do detailů, ale určitě by jich bylo míň, než je jich teď ~;).

Shodou okolností jsem se zrovna včera dívala, na to, co za mě pojišťovna platí (ta moje umožňuje el. přístup, jsou tam položky od r. 2007, a to i u mých dětí). Za těhotenství a porod jsou to děsné pálky, doktor jukne na pár vteřin na UTZ a naúčtuje si skoro 300 stovky, stejnou částku za celý pobyt v prenatální poradně, kde jsem strávila sotva 5 minut včetně svlékání a oblékání.

Nejzajímavější je rozdíl mezi lednem 2008 a lednem 2010, kdy se mi narodily děti. 2008: skoro 13 tisíc (spontánní fyz. porod záhlavím a 4 denní hospitalizace), 2010: 13 set (porod doma, který mě stál z vlastní kapsy 8 tisíc). K tomu prvnímu bych ještě připočetla, co pojišťovna zaplatila za dítě, což je dalších necelých 6 tisíc. Nějvětší podíl na těch částkách mají paušály za hospitalizaci. Evidentní důvod, proč se porodnice brání ambulantním porodům.

Zásahům jsem se bránila jak čert kříži, leč mnohým marně (a nemohu s vámi souhlasit, že porod neovlivňují, minimálně vliv na psychiku, kde jsou proti vůli, mají určitě, ale třeba taky na porodní poranění nebo zdravotní stav novorozence - v našem případě jsem to naštěstí odnesla jen já).

Jinak si myslím, že těch 8 tisíc pro soukromé PA je taky dost, ale zase chápu, že v těchto podmínkách mají tak málo klientek, že by se jim to jinak nevyplatilo a k porodům doma by nechodily (mj. k mé smůle). A kdyby ty podmínky naopak měly lepší a klientek víc, mohly by si účtovat nějakou rozumnější cenu. Ty podmínky by zlepšil především fakt, že pojišťovna uhradí nějaký ten paušl za normální porod i soukromé PA, pokud se pro ni rozhodnu. Je to normální v Evropě, tak asi otázka času, kdy se to dostane k nám, doufám, že moje dcera se toho dočká... ~x~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.