Já jsem měla příležitost na vlasní kůži zažít jeden porod v ČR se všemi vyšetřeními,klistýrem,nástřihem a 4 denním pobytem v porodnici.Nevadilo mi to a byla jsem velmi spokojená.
Druhý porod probíhal v UK.Byla jsem velmi nespokojená s předporodní péčí.Naše midwife(porodní sestra)měla pouhé 3 hodiny na to,aby prohlédla 27 pacientek...probíhalo to asi takhle:Dobrý den.Jak se máte?-Nic mo je mi dost špatně-Tlak máte v pořádku,moč taky..tak zase za 2 týdny naschle..
Po několika oficiálních stížnostech na zanedbání péče(jedna z nich málem skončila smrtí pacientky)Jí přidělili druhou midwife a od té doby je to mnohem lepší.
Samotný porod byl ale úpně v pohodě.Rodila jsem ve svých věcech,žádný klistýr(a nic se nestalo)žádný nástřih.Dali mi rajský plyn,tak jsem celý porod byla vysmátá jak rajče po výbuchu.Bylo to mnohem uvolněnější a lepší,než v ČR.
Já jsem velmi spokojená z Českým zdravotnictvím.V porovnání s jinými státy jsme na tom velmi nadstandartně...ale kolem těch porodů a předporodní péče se fakt nadělá mnohem víc humbuku,než je nutné.