čítala som časť diskusie, tak len pripájam ešte jeden názor z "druhej strany", lebo jakub tu bol, myslím, pomerne osamotený
nepovažujem sa za náboženského fanatika, len sa ako veriaci človek snažím nepokrytecky žiť podľa toho, čomu verím a sex považujem z týchto dôvodov za niečo, čo patrí len do manželstva (poznám teda plno ľudí, ktorí to vidia rovnako - ľudí inteligentných, väčšinou VŠ vzdelaných, rôznych profesií, normálne fungujúcich vo svete, žiadnych alternatívnych extrémistov
)
ja sama som so sexom do manželstva čakala a dnes spokojne žijem už 20 rokov v manželstve a nemám v tejto oblasti žiaden problém
z rovnakých nábožensko-morálnych dôvodov považujem masturbáciu za nesprávnu a to pred manželstvom aj počas neho (a či mi uveríš alebo nie, naozaj som to nikdy neskúšala (v ranom detstve teda neviem, ale nič také si nepamätám)
nemám problém s nahotou, nahá doma plánovane teda nechodím, ale nezamykám sa v kúpelni a nemám infarkt, keď mi tam niekto vojde
nevyčítam nikomu, že to vidí inak, len ja to proste vidím takto a keďže to považujem za správne, predkladám to takto aj svojim deťom -to isté predsa robíš ty, že im predkladáš veci, ako ich vidíš ty, každý rodič snáď vraví deťom veci, ktoré považuje za správne
s deťmi sa primerane veku o sexe rozprávam, z týchto debát napr. viem, že dve najstaršie deti plánujú so sexom čakať do manželstva. teší ma to, keďže verím, že je to správne, ale tiež to beriem ako ich rozhodnutie a nevyhodím ich z domu, ak ho zmenia
nemám v úmysle ťa predvedčovať o tom, že mám pravdu ja a nie ty, len to prosím vezmi na vedomie, že sú aj takýto ľudia a nie sú to nebezpeční fanatici, ktorí traumatizujú svoje deti