Ecim, klid, myslím, že Jakub teď vůbec netuší, čím tě popudil; mám dojem, že se opravdu snažil odpovědět upřímně, to, že my čteme mezi řádky i něco jiného, nemůže ovlivnit.
Je vidět, že můj muž i Jakub prošli v manželství obdobími bez sexu, jediný rozdíl je v tom, že Jakub "přesměrovával" a můj muž vesele nikoli. Pokud Jakubova cesta znamená, že místo toho naštípal dříví, složil uhlí a vymaloval Sixtinskou kapli, je možná nad čím se zamyslet. My ji doma ovšem nevyužijeme, protože manžovi jsou názory druhých na jeho (naše) sexuální projevy UPŘÍMNĚ JEDNO.
Popravdě, bála jsem se, že mi odpoví něco v tom smyslu, že "pořádný ženský" se nemůže stát, že by se jí dva roky nechtělo, protože láska a nesobectví způsobí, že bude po svém choti toužit hormony nehormony
A není to jen o křesťanství - každá totalita chce po lidech, aby se v její prospěch ovládali, a nejlépe právě to, co moc ovládat nejde, protože přes logicky vzniklý pocit viny lze lidi snadno řídit. Našla jsem jednou sexuální příručku pro mladé lidi ze 70. let, a bylo mi z ní nevolno. Utkvěla mi mimo jiné rada, že masturbovat se nemá, aby se budoucí partner/manžel nestal "pouhým objektem autoerotických představ".