Myslím, že to je trend dnešní doby. Ani to není tak o tom, že by nebyly peníze na to mít dítě, ale spíš o životním stylu. Já jsem měla první dítě v čerstvých 25, druhé v čerstvých 28 a třetí v čerstvých 31 a neměnila bych. Je to o nátuře, já nepotřebuju budovat kariéru a užívat si, já si užívám teď, pro mě je užívání si když vidím, jak děti dělají pokroky, jak si hrají a jsou šťastné. Užívám si, když jedeme celá rodina na výlet, nebo si upečeme špekáčky na zahradě. Myslím si, že na skoro každou ženu přijde touha po dítěti nejpozději kolem té třicítky, ale bohužel ne každé to pak jde, co si budeme nalhávat, nikdo nemládneme. Já jsem na první dítě čekala 2 roky, chtěli jsme ještě dřív, myslím, že čekat do třicítky, neměla bych žádné. A taky moje děti odrostou a já ještě nebudu tak stará, abych si nemohla začít žít po svém, tj. zajet si jen s chlapem k moři atd. atd.
Neříkám, že existuje nějaký univernální návod, ale myslím, že odkládat mateřství z rozumových důvodů až na dobu před čtyřicítkou je proti přírodě, příroda naplánovala, že žena je nejplodnější a nejzdravější mezi 20 - 30 lety a my si jen nalháváme, že ve 40 jsme na vrcholu sil.
Předchozí