Přesně tak. A přijde mi hrozný, s jakým klidem se na to lidi ptají. S dotazem: A co ty, kdy budeš mít děti? šlápnete v devadesáti procentech případů do h...a. A je neuvěřitelný, že tyhle dotazy pokládají třeba i skoro cizí lidé, jen aby řeč nestála. Když už má někdo touhu nezávazně kdákat aby teda řeč nestála, ať se baví o počasí, tím se nikoho nedotknete, oni ti Britové mají něco do sebe. Jednou jsme byli na srazu a mě a kamarádky se tam všechny exspolužačky ptaly kdyže teda budeme mít ty děti. Mě je to jedno, klidně na to odpovím něco v duchu - počkej, přeleštím svojí křišťálovou kouli, ale kamarádka zrovna měla v manželství těžkou krizi po odhalení manželovy nevěry, a na sraz šla aby si trochu vyčistila hlavu. No to si teda pomohla, měla co dělat aby udržela slzy. Jiná kamarádka má partnera co děti "zatím" nechce a tak na tyto dotazy hrdě odpovídá že zatím oba nechtějí a čeká, jestli on někdy změní názor. Další se pět let marně snaží a už se jim z toho taky začíná hroutit manželství. Ano, všichni tito lidé o svém problému mluvit dokážou, ale s lidmi co jsou jim blízcí. A ne s lidma, který jsou samou nudou neví o čem spekulovat. Jo, tohle jsou ty správný témata na vesnickou drbárnu, to by všechny ty slepice chtěly slyšet aby měly o čem kdákat... Ptát se na tyhle věci je prostě neomalenost. Buď jste jen povrchní známí a v tu chvíli vám do toho nic není, a nebo jste blízcí přátelé a pak byste měli počkat, až o tom ten člověk začne sám.
Předchozí