| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Své první dítě bych měla maximálně ve třiceti, i kdybych se měla hádat s tchýní o koupelnu

Alenko, vy v tom máte celkem slušnej guláš, co? Na jednu stranu chcete, aby ženy měly děti brzy a na druhou se Vám nelíbí, že jsou finančně závislé na chlapovi, který by však měl podle Vás být živitelem rodiny..... Dooobrýýý :-)

Teď vážně. Moje máma mě měla ve 33, ovšem jako 4. dítě. Moje sestry měly děti kolem 25. roku. Já jediná ve 22.

Jako malá jsem se bála, že mě máma brzy umře a ostatním ne. Ale to jsem si taky myslela, že ve 40 je člověk skoro nad hrobem. No, dnes je mi 37 a myslím, že jsem v neeejlepším věku a doufám, že do hrobu mám daleko. (Táta byl o 9 let mladší než máma, pro rýpalky - nebyl biologickým otcem mých sester, a pře všechny obavy zemřel ve 48 letech, mámě letos bude 71 a je celkem v pohodě)

Každý si musí své finanční možnosti zvážit sám a sám se rozhodnout, zda dítě teď, zítra nebo jindy, zda je výplata dostatečná či nikoliv, protože každý má iné nároky a možnosti.
Pokud nejste, a to díky rodičům, především, nezlobte se na mě, na muži až tak finančně závislá, máte bydlení a zařízení, pak by bylo správné makat a makat, aby jste mohla dětem do budoucna poskytnout stejný komfort, ne?
Navíc, jak jste psala, být chudším mezi bohatšími není tragédie. Nezlobte se, fakt ne. Měli Vaši rodiče dost peněz na soukromou školu? U toho stavěli dům? A co dovolená, jezdili jste? A co zařízení doma, jaké bylo?
A ze všeho nejdůležitější otázka - co Vaši rodičové? Co ti si užili? Splnili si nějaký svůj životní sen? Zvládli to u toho všeho? A v kolika letech Vás vlastně měli? Jaké je jejich vzdělání? A s čím startovali do života oni?
Každého formují nejen povahové rysy a genetické předpoklady, ale i rodinné prostředí, ze kterého pochází, kultura země atd.... Pokud byli rodiče vysokoškolsky vzdělaní a nadto úspěšní v práci, natolik, aby Vás zajistili, pak všechna česta následujte je. Ale .... kdy Vás tedy měli?
A pokud se pachtili z práce do práce, na stavbu, na melouch, nejspíš neměli moc splněných vlastních snů, jsou teď spokojeni se svým životem? I takhle se dá nad tím uvažovat. Nerýpu do Vás, prostě jen mě to zajímá, přemýšlím nad tím a uvažuji.
A o takovém zázračném testu ffakt nic nevím. Kdyby byl, to by vynálezce dostal Nobelovku, ne? Jsou všeobecné testy a vyšetření, ale NĚCO, co by zjistilo, že paní Vomáčková jen do 35 a pak šmitec, zatímmco Vopičková klidně do 47, to fakt není. Plodnost je souhra vícero faktorů, vždyť i absolutně zdravé dvojici se občas nedaří přivést na svět potomka a lékaři netuší proč, předpoklady k tomu mají, vyšetření bezchybná....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.