| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Své první dítě bych měla maximálně ve třiceti, i kdybych se měla hádat s tchýní o koupelnu

Arsi,tak to je pekny,ze sis to udelala sama ze stareho, to naopak obdivuju,ja jsem sice manualne zrucna,ale ne technicky bohuzel:( Ja mam na mysli spis to,ze se autorka podle me chlubi trochu cizim perim a hlavne me to prislo takove prizemni,malomestacke, jako kdyby se nekdo chlubil,ze jezdi na dovolenou na Lipno... Jiste tam je krasna dovolena a pro nekoho nejkrasnejsi na svete, ale je to subjektivni pocit. Karieristky nechapou, ze se nekdo chlubi tim,ze jezdi na Lipno, protoze oni se prave rozhodli,ze si za tyden z posledni vyplaty zajedou na Hawai.
Ale stejne je pro me nemyslitelne,vzit si od nekoho neco velkeho a nijak to nesplacet postupne treba,at uz to je jakkoliv zchatrale....je to dane asi zkusenostmi ze zahranici,kde je takova vec normalni a deti si vzdy od rodicu dum koupi!Stejne tak hlidani babicek neni normalni, rodice maji narok na svuj zivot a take maji pokud jeste zijou narok na penezni zhodnoceni toho,co vlastni a to je zamek i chatrc....mne pripadaji mladi lide v cechach dost zhyckali....napr. babicky jsou na hlidani a vareni, k tomu jeste oslicku otres se, bydleni u rodicu v mama hotelu do 35 let,apod....
Ja se take jako nektere mamci tady ze dne na den rozhodla,ze bych chtela mimco, do te doby jsem deti docela nevnimala,nechci rict,ze nesnasela.Ale male cizi deti nemusim dodnes (nektere).Mit vlastni dite je neco jineho,je to kus tebe a vychovas si ho podle sebe. Hrozne jsem se desila toho,mit dite,jak breci,tece mu nudle, smrdi v autobuse,vali se po zemi v obchode,vse osahava, atd...a kvuli tomu jsem odkladala poceti az do 30 take!!!!Ale vubec to neni tak hrozne,jak se vsude vyklada, same plinky a stres,nevyspani.....to je jen negativni osveta a reklama! Holka,ktera je zvykla narocne pracovat,deti zvladne levou zadni, jen s nima holt musi byt doma par let a vychovavat je sama....me nikdy dite nebrecelo, neznam bezesne noce, je poslusne, kaka do nocniku od pul roku, nudle mu take netece....Urcite s nima je zivot zajimavy, daleko zajimavejsi nez bez nich.Da se s nima delat hodne veci,ale jen jinym zpusobem,take zajimavym. Problem je v tom,ze se clovek musi trochu uskromnit, at uz v kariere,nebo zajmu.Ja treba drive hodne cestovala, ted uz jsem omezila cestovani jen na nekolikrat za rok a po Evrope. Nic nebezpecneho:), musim jen navic tahat golfky kvuli velke vzdalenosti (problem je kdyz prsi hlavne,to nezvladam jedine),vse mi trva dele, nekdy nas prozradi i detsky krik (nesouhlas), cena letenky se navysi dvakrat... Misto na party s vrstevniky(ktere me uz smerem ke 30 dost nudily) chodime kazdy vikend na detske party - kazdou chvili ma nekdo z deti okolo narozky, proste je to krasne,ale uz to je jinak organizovane. Jsem ale spokojena, dite me v podstate v nicem neomezuje a je hlavne spokojene,ze ma zajimavy zivot. Moje kamaradka ma krasnou praci spojenou s cestovanim po celem svete, dlouho se o ni jeste po studiu VS snazila a zdokonalovala se a nez ji dosahla,tak ji bylo 28. Takze si neporidi hned dite, kdyz je super prace,nejen dobre placena,ale i zajimava, proste snova.... dite uz tech par let pocka. Az si ho poridi,tak klesne karierove na radoveho zamestance a bude delat maximalne asistentku. Protoze bude chtit byt blizko ditete a vidat ho casto.Kdyby si mela vybrat dite nebo svoji praci, vybere si dite urcite. Ale vzhledem k tomu,ze dnes je normalni mit dite i pozdeji,tak o par let se ji to vyplati risknout a mit oboje.
Osobne si myslim,ze hlavni problem je v tom,na kolik se clovek citi let (drive lide byly v 35 stari,takze meli deti v 18 i drive a dnes je to naopak, vyvoj,lepsi zivotni a zdravotni podminky,pestry zivot...), zivot s detmi je zajimavy,ale zalezi na tvych zkusenostech, co jsi poznala,jak pestry tvuj zivot byl. Kdo nic nezazil,sedel jen doma,nema co porovnavat a tim padem se rad utvrdi v tom,ze s detmi se da delat zajimavych veci spousta a ze to je nejzajimavejsi ....je to nejake zivotni naplneni,nejlepsi naplneni, nejkrasnejsi vec v zivote,ale podle me jsou zajimavejsi a akcnejsi veci (to neni muj pripad,ja dite mam:).
Dalsi moje kamaradky proste zase jeste nenasli toho praveho. Je to neuveritelne,ale je to tak,ze kdo si ulovil chlapa do 25,tak ho vetsinou ma a kdo prebiral nebo to nestihl,tak ma problem.Velky problem. Proste jsou bud zbytky a nebo rozvedeni a nebo karieristi. A rozvedeni se nechteji asi vazat.MOzna ze cely problem je v tomto veku v chlapech nad 30,ne v zenskych.Nekteri chlapi si take chteji nejdrive uzit a zenska je nedonuti a nedonuti.....!Znam hodne moc pripadu.
Nektere me sousedky nad 30 z ulice jsou i tak hnusne,ze rozbijou manzelstvi sve nejlepsi kamaradky,aby si s nechutne osklivym, chudym,linym manzelem kamaradky mohly poridit dite a klofnout ho pro sebe! Nekterym staci nakonec jen spermie a dal zijou u rodicu, protoze se nechce milenec rozvest.A je jich spousta.
A karieristi karieristky nebo narocne holky nechteji,protoze cekaji,ze jim bude manzelka podstrojovat a obletovat je (coz dela vetsina "chytrych" zen,ale ne zrovna ty karieristky, ty to totiz nebavi,takze zustavaji na ocet a radsi nachazeji napln v zamestani- muze to byt i sekretarka).A zena karieristka nebo narocna zas nebude prece s kdejakym trubkou,no mozna by s nim nakonec i byla,ale trubkove uz jsou ve 30 vsichni zadani. Takze celkove nejlepe mi z toho vychazeji chudsi, tuctove, radne, sporadane,uklidumilovne SOS nebo SS vzdelane holky mezi 20 a 25....ty jeste nemaji roupy z pestreho zivota a chlapa si take proste najdou lepe a drive nez vzdelana,krasna,stihla,bohata.... A takove holky maji take pekny naskok pred temi karieristkami, protoze v 25 uz maji 7-9 let po skole a uz si uzili dost zivota bez naplne (deti), kdezto ty VS toho dosahnou o 5 let pozdeji - coz je 30let a s postgradualem nebo dalsi VS v 33 az 35 letech.....:)A pak uz je problem treba otehotnet:( ~3~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.