Víš, nejraději bych ti napsala: Ty, kdož jsi bez viny, první hoď kamenem...
Copak ty víš o všech ženách, které kolem 30 nemají děti - víš o jejich důvodech? To že jedna známá právě teď nemá děti, i když je zajištěná to je jen 1 z mnoha tisíců jiných možností...
Napadlo tě vůbec někdy, že některé ženy mít dítě nemohou, jiným to trvá léta, než se jim vůbec podaří otěhotnět? Myslíš, že je snadné najít toho správného partnera? Kde bereš odvahu odsuzovat, když se někdo rozhodne zkrátka děti nemít?
Já sama jsem toho správného partnera našla až ve 33. Ve 34 se vdávala a po lékařské anabázi se nám do 1,5 roka podařilo počít. Porodila jsem v 35, teď čekáme druhé dítě - opět by to bez lékařské pomoci nešlo (2,5 roku snažení) - a to mi bude dokonce už skoro 39,5.
Ano, budu strašně stará matka, která by se asi měla jít raději bodnout, že?
A vidíš, mě naopak pozdní mateřství ještě více omladilo. Dr. před amnicentézou si myslela, že jsem musela mít špatné testy, když jdu na AMC. Vůbec jí nenapadlo, že bych tam mohla jít kvůli věku, než se podívala do papírů.
A vůbec se nebojím, že mé dítě bude maturovat, až když mi bude hodně přes 50. Znám tolik mladých starců a starých mladíků, že vím, že jen čas ukáže, kdo kým budeme za pár let.
Tvůj radikalismus chápu, protože jsi ještě velmi mladá a možná ti trochu chybí nadhled nás, starých...