Jsem taky zásadně pro, aby se používaly autosedačky i na sebekratší vzdálenost. Nedávno v rádiu říkal nějaký odborník, že cesta v autě bez sedačky při rychlosti 40km v hodině je jako kdyby dítě chodilo na římse ve 4.patře. Kdo z rodičů by nechal chodit dítě po římse ve 4. patře ? Asi nikdo, že... ale vozit dítě bez autosedačky je dost běžný jev - hrůza. Náš Vítek je od maličky zvyklý, jezdí autem rád, nevyvléká se, neodpoutává, je to prostě zlatíčko a taky mi připomíná, že se mám připoutat. Nedávno mi však vlasy vstaly hrůzou když babička (bydlí na vsi a mají starého žigulíka) chtěla jet na nákup a Vítka vzít s sebou. Napadlo ji, že by Vítka posadila na přední sedačku vedle sebe aby na něj viděla a případně ho připoutala těmi pásy co se nedají přestavit, které nejsou navinovací :o( Absolutně jsem to nechápala, že jí to vůbec mohlo napadnout. Vysvětlila jsem jí, že Vítek jezdí pouze v autosedačce a protože jejich auto není vybaveno tak, aby se tam dala uchytit, tak s nimi autem jezdit nebude a hotovo...
Myslím, že by měly uzákonit používání sedaček. V jiných zemích to je. Vždyť ceny sedaček v bazarech již nejsou tak závratné a navíc investice do zdraví našich dětí je něco, co se nedá penězi zaplatit.
Předchozí