Markéto, jasně, v podstatě s tebou souhlasím. Individuální péče a respektování požadavků by mělo být všude, ve všech porodnicích. Jenomže v Čechách to tak prostě není a všichni to dobře vědí. Já prostě jenom nechápu, že ačkoliv to někdo dobře ví, přesto si vybere porodnici, která má zaběhnutou rutinu a pak si stěžuje, naříká a proklíná personál. Situace, kdy na výběr není, kvůli komplikacím, je situace speciální a samozřejmě by bylo lepší, ikdyby za takovýchto podmínek vše probíhalo k spokojenosti rodičky, ale pro mne prostě v tomto konkrétním případě není podstatné, aby se splnily moje požadavky. Když budu třeba potřebovat komplikovanou operaci srdce, tak si radši vyberu hulvátského doktora v ošklivé nemocnici, který mi operaci provede dobře, než příjemného sympaťáka, který mi špičkový výsledek nedokáže garantovat. Smířím se s hulvátským zacházením, protože co to je oproti zdraví po zbytek života. Stejně tak to beru i u porodu. Já jsem pro přirozené porody a respekt, ale taky mi přijde, že se to často přehání v tom smyslu, že se z pár hodin porodu a kraťoučkého pobytu v porodnici dělá alfa a omega mateřství, nemám to ráda...
Předchozí