Já s nimi mám všelijaké zážitky a v posledním těhotenství jsem s díky odmítla jak NT ta i tripple. Nikdo se na mě divně nedíval, nikam se nic nezapisovalo, mám mladého pokrokového lékaře. V prvním těhotenství jsem byla na obojím, oboje negativní, dcerka má stejně vrozenou vadu, na kterou nikdo za celé těhotenství nepřiše. Ve druhém jsem byla také na obojím. Tripple negat. 1:970 a NT pozit. 1:130, následovaly týdny hrůzy a obav, než jsem mohla na plodovku, fakt děsné období. Malý samozřejmě down není. Takže za mě - nebláznit, najít si opravdu dobrého UZ diagnostika a věřit mu, jak jsem to udělala já. Sice UZ na 100/% nemusí odhalit downa, ale co v životě je stoprocentní.
Jinak si myslím, že požadovat po ženě nějaké podepisování nějakých lejster že se o dítě postará i kdyby mělo DS je minimálně neetické, ne-li protizákonné, myslím, že lékařům je prd do toho, co s dítětem, pokud bude mít DS, pak bude, jestli se o něj rodiče budou starat, nebo nebudou. Stát se stará i o jiné "vyvrhele" a nikdo nic nepodepisuje.
Předchozí