Jenomže Tebou popisovaný časový rozvrh a ústavní oblečky už dnes v jeslích neexistují. Já sama jsem do jeslí chodila rok a můj bratr už ne, protože jsem byla nemocná. Když ovšem moje máma viděla jesle, do kterých chodily a chodí mé děti, říkala, že je to úplně jiný svět. Žijeme sice v zahraničí, ale stejné existují již i v Čechách. Do jeslí můžeme dorazit kdy chceme, jen musíme respektovat dobu spaní po obědě, ale i oběd nám schovají, když jdeme třeba k lékaři. Děti mohou mají oblečení z domova. Dítě si mohu vyzvednout v kolik chci, pokud je to v době spaní, tak musím předtím zavolat, ale není to žádný problém. Snaží se nám ve všem přizpůsobit. Děti mají různé aktivity, dnes jel syn například do divadla mikrobusem s autosedačkou. Nenutí děti ani do jídla, když něco nemají rádi, mají to jen ochutnat. Je třeba si uvědomit, že dnes už jsou tato zařízení odlišná od těch, kterými si prošly Husákovy děti a také to, že dnes zůstat více než 3 roky doma skutečně v řadě zaměstnání znamená profesní sebevraždu a řada profesí si to nemůže dovolit (z mého okruhu známých - právničky, účetní, poradkyně, vysokoškolské učitelky apod.)
Předchozí