Zdravím všechny diskutující. Náhodně jsem narazila na článek známé autorky
a narazila na zajímavou diskuzi. V současné době totiž pracuji na bakalářské práci na téma Slaďování rodinného a pracovního života a knihu M. Marksové-Tominové užívám jako jeden ze zdrojů.
A musím říct, že přínosem pro mě, je i pročtení této diskuze, Vašich názorů a zkušeností. Sama jsem matka 2 dětí (5,5 a 2,5). Součástí praktické části mé práce je i dotazníkový průzkum a pokud by jste některá měla chuť, můžete se přidat k jeho vyplnění, uvítám Vaše zkušenosti. Dotazník je určen oběma rodičům, jak ženám, tak mužům, kteří spolu vychovávají nejméně 1 dítě a současně oba pracují. Zajímá mě, jaká opatření na trhu práce využívají, kdo jim pomáhá v péči o děti a domácnost, jak jsou se svou situací spokojeni, co považují za nejdůležitější k úspěšnému sladění rodiny a práce. A byla bych ráda, kdyby se vyjádřili právě i Vaši partneři, zajímá mě to srovnání ženy-muži. Doufám, že se neurazíte, že diskuzi takto využívám, ale narazila jsem na zajímavé názory žen, které danou problematiku aktivně řeší, uvažují nad ní, tak pokud některé rodiny budete chtít přispět, zde je odkaz k vyplnění:
http://sladovani-rodinneho-a-pracovniho-zivota.vyplnto.cz/
Děkuji za přípdné vyplnění a náměty k mé práci
Romana