Řeknu to asi takto. Krizi ve vztahu může stejně dobře způsobit i nepřítomnost otce u porodu, kdy se ženě stane nějaké příkoří - může mu pak vyčítat, že ji v tom nechal samotnou atd. Scénářů je hodně a záruku, že příchod dítěte nepoznamená vztah, není nikdy. Ať s otcem u porodu, nebo bez něj.
Myslím, že pokud má pár už spolu něco odžito, tak porod to ohrozit nemůže. Jasně, pokud má chlap o nastávající matce svého dítěti představu jako o Bárbíně, která si snad v životě ani neuprdla, je pořád upravená, namalovaná a nad věcí, tak ho porod může šokovat. Myslím, že naprostá většina chlapů ale toto zvládne bez potíží a pokud se na to opravdu necítí (pohled na krev...) - tak dobře, ať tam nejsou, z donucení to opravdu není dobrý nápad.
Za sebe můžu říct, že jsem byla moc ráda, že jsem tam chlapa u všech 3 porodů měla, byl tam se mnou, do ničeho se nemontoval, držel mě za ruku a stačil náznak, aby mě pustil, v podstatě jsme byli výborně sehraní, zvlášť u posledních dvou porodů. Myslím, že nás to spíš sblížilo a žádná krize se opravdu nekonala, ani sebemenší.
Předchozí