| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Muži, nechte ženy rodit!

Zubaře, který mi vytrhne zub bez mého souhlasu snad okamžitě zažaluju.
Já vím, jaké mám zuby, vím, co pociťuju, vím, jak mě bolí kaz, vím, jak bolí zub, který vbrzku půjde ven. Takže co se bude dělat, rozhoduju já. On dává návrh.

Podobně - mám zub - nic mu není - ale mě často bolí.
Zubař radí - nechat být co nejdýl - já s tím souhlasím, protože jediná další možnost je nerv pryč, tzn. smrt zubu. Čili dokud to mě - zcela subjektivně - nebude ztrpčovat život tak, že budu chtít zub nechat usmrtit, nic se dělat nebude. Někdo jiný by si nerv nechal vytrhnout hned, a zubař by to udělal, protože ta subj. problémy posoudit nemůže. Přístup k věci máme každý jiný a práh bolesti taky.
V okamžiku, kdy zubař místo plomby bude zub trhat, už mě nikdy neuvidí.
Světe div se, nějak se nepletu mezi tím, co chci ještě spravovat a co chci trhat. Kupodivu se se zubařem vždycky shodnem - ale my spolu komunikujeme.
Pasivní přístup, že on mi jako bude něco v puse dělat, neřekne co, já se pak budu divit, že "toto jsem nechtěla", to neexistuje.
Přeju Ti, ať to nikdy nezažiješ, znám případ, kdy pacientovi trhali najednou ~o~ víc zubů, než se dohodli, ale jak měl umrtveno a byl v šoku, tak se nějak nedokázal bránit, dodnes ho to strašně mrzí a pak si teda užil (taky tolik zublů se zaráz vůbec trhat nemá). V tom bylo několik zdravých zubů!!!
Podle Tebe měl ale ten zubař vědět, co měl dělat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.