teta - mám poměrně slušné medicínské vzdělání a velmi bohaté zkušenosti s alergiemi i ekzémy, o zvířatech nemluvě, takže orientovat se podle přečtení jakéhosi článku opravdu nepotřebuji.
O tom, že při kombinaci bezkočka+genetika nelze vůbec dostat atopický ekzém, jsem opravdu nikdy neslyšela a považuju to za absolutní nesmysl.
(navíc kdo je dnes geneticky zcela čistý, že?)
Naopak Ty zjevně nevíš, že alergie a příčiny především všech druhů atopického ekzému bývají z 90% kombinované - u mě třeba více než 3denní stres, pomerančový džus a zmoknutí ve městě (kyselý déšť).
Má teta se osype v kombinaci určitého koření a studeného větru.
Alergií je miliarda a nemůžeš eliminovat VŠECHNY příčiny.
Proto se postupně začínají praktikovat teorie alergenům se nevyhýbat, spíše se s nimi pomaličku sžívat (něco jako očkování) - protože kočku a psa sice můžeš dát z domu, ale pokud se nechceš udřít k smrti, neudržíš domácnost bez prachu a roztočů (zvl. ve městě), a pokud ano, na kroužcích, ve škole aj. se s tím dítě stejně setká, neudržíš dítě bez stresu, neuhlídáš, co jí a pije...
Ano, když se někdo začne dusit při pohledu na zvíře, je třeba to řešit.
Jestliže je alergie v mírnějších formách, doporučovala bych spíše "nové trendy" než zacházet s dotyčným jako s těžkým alergikem..
Předchozí