| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku U nás čteme Foglara

Taky jsem děckám ve školní družině četla. Ne teda Foglara, ale začali jsme pohádkami Miloše Macourka (jsou kouzelné a rády si je poslechnou i větší děti). A protože mám kromě dobrodružství ráda i něco, kde je možno se zasmát, tak jsme po Vinnetouovi četli Betty McDonaldovou Vejce a já a další. Taky na pokračování. My jsme obvykle využívali čas po obědě, kdy byla na oběd hodina, ale děcka se stihla najíst dřív, takže cca půlhoďka zbývala. Já jim četla proto, že jsem pracovala s dětmi na hranici vzdělavatelnosti a věděla jsem, že ony si třeba Vinnetoua nikdy nepřečtou. Ony totiž ani nepřeluštily, co budou mít zítra k obědu, takže přečtení celé knížky fakt nehrozilo. Tam jsem poznala, že i komiks má své místo na slunci, hlavně pro inteligenčně slabší děti, umožní jim přečíst knížku za pomoci méně slov. Žasla jsem, že se děcka poskládala na pohovku a při četbě bylo ve třídě ticho jako v kostele. Po podobné četbě tam byl doslova hlad. když jsem se pídila po tom, jestli ve škole někdy někdo četl, zjistila jsem, že ano, ale že těmto dětem četli třeba Aničku z 1.A. Nic proti ní, pro prvňáky je možná dobrá, ale pro dospívající děcka se mi zdála nevhodná. Proto Vinnetou a humor.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.