Moje druhé dítě zavinutí do zavinovačky přímo nesnášelo. Dohánělo ho to k šílenství a i mě to nebylo příjemné. Taky mi to připomínalo svěrací kazajku, nehledě na to, že v zavinovačce má natažené nožky, což je novorozeněti také asi nepříjemné a nepřirozené. Zato nošení v šátku naprosto miloval. Byla to pro něho kombinace zavinutí (opravdu byl pevně uvázán v poloze na stojato v úvazu kříž a skapsou, a zároveň si užíval mojí blízkosti a pohupování v rytmu chůze. pro nás oba to bylo přirozenější, přijatelnější a příjemné. Své další dítě taky hodlám šátkovat a zavinovačku ani nebudu pořizovat.
Já byla oproti tomu dítě klasických zavinovaček a nevím, zda to má či nemá nějaký vliv, ale strávila jsem poté pár měsíců v postrojku kvůli špatně se vyvíjejícím kyčlím.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.