V první řadě gratuluji ke zdravému miminku! Určitě nechci nikoho soudit, spíš jenom vyjádřit názor.
Osobně dokážu do jisté míry pochopit porody doma a s trochou snahy dokonce i to netypické rození ve vaně na zahradě. Jediné s čím bych já osobně měla problém je absence porodní asistentky. Přesně jak bylo napsáno výše, i v minulosti a u přírodních kmenů existovaly a existují zkušené ženy, které pomáhají rodičkám při porodu. V dnešní době se tato pomoc dokonce studuje na univerzitách a máme k dispozici širokou škálu špičkových odborníků. Pokud se žena o způsob svého porodu opravdu zajímá, pak by pro ni nemuselo být nemožné najít si takovou osobu, která ji může v případě potřeby poskytnout odbornou pomoc a zároveň ji dotyčná žena dokáže důvěřovat a necítí se její přítomností nijak obtěžována. Prostě a jednoduše, kdybych já měla rodit doma, tak jedině se zkušenou porodní asistentkou. Klidně ať si celou dobu vyšívá pod jabloní a mě si nijak nevšímá, ale pokud by nastala situace, že ji budu potřebovat, tak ji prostě chci mít na blízku.
Předchozí