| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem rodila do vody venku pod širým nebem

Moc děkuju, ráda jsem si Váš příspěvek přečetla :-)
Kdybych byla v situaci jako vy, také bych se rozhodla být sama. Já byla sama skoro celou dobu a moc mi to vyhovovalo.. Já si do porodu obavy nenesla, mlj muž taky ne.. známí ani rodina to předem nevěděli a bylo to tak nejlepší. naše Kaya svéhlavá také je a kdo ji zná tomu učaruje- čím to je nevím... Každopádně si vybrala zvláštní den a místo pro její narození.

Přesně takhle to u 1000 ovcí funguje, člověk může běhat jako nadmutá koza a přesto mnoho jehňat nepřežije.
Já měla zvláštní zážitek jsou to tři dny. Máme od května nové kozy a zrovna ten den ráno jsem slyšela jednu mečet a bylo mi divné co se děje. Začala jsem ji hledat, běhala jsem a mečela, abych se ozvala znovu abych věděla kde je.. Když jsem ji našla, nevěřila jsem vlastním očím- ona rodila. Minulý majitel nechal oplodnit-asi omylem, ani ne roční kozičku. Chvíli trvalo než pochopila, že jí jdu pomoct.. Bohužel kůzlátko jsem viděla, že už nežije, ale říkala jsem si, třeba tam je druhé.. když jsem jí pomáhala s tím prvním, tak jsem zjistila, že jsou v sobě zaklíněná obě dvě a že nežije ani jedno. Nakonec se podařilo je obě porodit a já si říkala, že je štěstí, že koza přežila- bez mého zásahu by jistě zemřela a bohužel i přes můj zásah a péči po porodu zahynula i ona :( Je to hrozné, smutné, ale nenaděláme s tím vůbec nic.. Příroda dovolila, aby ji kozel oplodnil, přestože takhle mladé kozy mají veliké problémy s porodem- nejsou na něj zralé..

Znám jednoho chovatele ovcí, má jich asi 500 a zrovna na jaře jsme k němu hodně jezdívali a zažili tak jeho práci s takovým, množstvím zvířat. Běhal přesně jak popisujete a zachranoval a rodil a prolézal všechny kouty svých pastvin.. a pak se mu začalo dít to, že ovce začly většinu těch zachráněných odmítat a tak celé dny běhal a dával je ke svým matkám, zkoušel i cizí a většina z nich skončila na flašce a jsou z nich mamánci, kteří jsou o mnoho pozadu než ostatní.. Nemá srdce nechat je být i když ví, že takhle narozené jehničky nebudou moc dobrými matkami a tak ho to příští rok čeká znovu..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.