Gratuluji ke krásnému porodu. také jsem plánovala porodit první miminko doma s PA, ale v posledním týdnu, který jsem přenášela se ukázalo, že je mimi v bříšku koncem pánevním, tak se jelo do Vrchlabí. A nemůžu si stěžovat. Bydleli jsme s manželem na nadstandardu. Domů jsem se vracela jak z dovolené. Bylo přece jen příjemné nemuset se starat o vaření, úklid apod. Doma by se tak o nás nikdo nepostaral. S druhým miminkem jsme jeli automaticky také do Vrchlabí, jen už jsme na pokoji byli čtyři. Teď čekáme třetí miminko a znovu mám na mysli domácí porod, zvlášť, když jsem četla knížku "Bez plenky". Ale s dvěma stále něco chtějícími dětmi by to asi bylo náročné.
Navíc mě brzdí fakt, že najít dětskou Dr., která by takové novorozeně vzala do péče, stojí hodně sil. A kdybych svůj plán sdělila svému gynekologovi, tak bych dostala takovou přednášku, kterou by moje sebevědomí nestrávilo. Škoda, že u nás pořád obecně převládá negativní postoj k domácím porodům. Kdysi v pořadu "Máte slovo" byla debata o domácích porodech. Byla to hrůza, ty řeči doktorů a despekt k matkám doma rodícím.
Proto mám otázku, jak jste to s poporodní péčí řešila vy. I když jako sestra jste to asi měla snazší...?
Předchozí