Výkonnostně bych si netroufala soudit, škola od školy má jiné výsledky, viz srovnání letošních maturit právě z různých gymplů.
Za sebe, nechtěla jsem kluky na víceletý gympl dávat. Ale názor jsem změnila, když jsem zjistila, že ze tříd odchází z každé páté třídy právě ti 3-4, kteří třídu táhli a zajištovali výkonnostní vyšší laťku pro dejme tomu prvních deset. Ne že by zbytek z toho netěžil taky, mluvím teď jen sama za sebe, jelikož můj syn rozhodně patří mezi prvních deset. Už teď se hezky rozvíjí potíž se šikanou, učitelé i vychovatelky přiznávají, že dobře vidí, ale velmi málo mohou skutečně udělat. Můj syn patří mezi ty šikanované.
Gympl má jinou skladbu dětí, se zájmem o studium, agresivních dětí je tam početně méně. Toto mě přesvědčilo, abych mu gympl (o kterém už začal mluvit a má chuť tam jít) nerozmlouvala. Přípravu rozhodně neplánuju, ale na přijímačky ho jít nechám a víte co - já budu doufat, že ho přijmou a že agresivních šikovatelů bude v gympláckém kolektivu míň. Protože jisté je, že kamarády a případné zastánce má pouze mezi těmi, kteří na ten gympl taky půjdou. Ještě před 2 lety jsem měla úplně jiný postoj a teď je to s námi tak.
Předchozí