| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Cyklotoulky s vozíkem, dětmi a nočníkem: Rujana

Ahoj Peggy, reagovala jsem částečně na tohle z tvého článku: nechápu, že někdo šetří celý rok, aby mohl strávit týden někde v hotelu a povalováním se na pláži - že to opravdu není povalování.

A pak hlavně na příspěvek Jáji - pod kterým ten můj je. Hlavně na její větu: jde hlavně o to, aby děti s rodiči něco užili, navštívili hrad, zámek, les... (necituji přesně)... ale zpětně jsem si uvědomila, že moje dovolená u moře byla pro děti asi úžasná. Věnovala jsem se jim celý den, dělali jsme z 90% procent to co dělají rádi, bylo to pro ně podnětné. Moc nerozumím co shledává Jája lepšího na kolové dovolené tak jak jste jeli vy, než na dovolené u moře, když se člověk dětem věnuje. Pokud já mám zkušenost (malou, jak jsem psala výše o našich dětech a vozíku), tak ve vozíku si s dětmi člověk nemůže ani povídat, z rodičů toho zase tak moc nemají. To moje dovolená u moře mi přišla vlastně úplně skvělá. Obě naše děti mají rády vodu, zdokonalili se v hraní s vodou, dělali jsme legraci, i hodně nových věcí, užívali si sluníčko, moře, vzduch. Užili jsme si i letiště (sehnala jsem si příhodné časy odletu a příletu, takže to pro ně nebyla zátěž, ale zážitek).

Zpětně jsem si uvědomila, že moje dovolená s dětmi u moře, byla opravdu pro děti. Ono to ani moc jinak nešlo byla jsem tam shodou okolností s nimi sama a na sebe jsem stejně neměla skoro ani chviličku. Ale když Jája tak s despektem píše o dovolené u moře, tak opravdu naše dovolená byla pro děti asi moc a moc pěkná, že si i dost těžko umím představit pro děti dokonalejší (to jsem se vychválila - já vím). Naše děti mají rády vodu, nenacházím negativum jako prach a otřesy ve vozíku.
Po pravdě, vy byste chtěli sedět tolik hodin co vaše děti v takovém podobném vozíku pro dospělé ? Já tedy ne.

Ale já myslím, že to vidíme stejně. Vaše dovolená byla také pro vás (spokojený rodič, spokojené dítě), moje myslím mnohem více pro děti. Nechci nikoho přesvědčovat o tom, co je lepší. Vlastně to ani nevím, také všechny okolnosti naší volby jsou jiné. Každý máme jiné děti, jiné možnosti výběru dovolené, jinou minulost, jiné fyzické síly a potřebu pohybu... Rozhodně nechci nikoho přesvědčoat, že dovolená u moře je nejlepší, jen - a za tím si stojím, že ji můžete udělat skvělou pro děti, a že to není povalování.

Jo a ještě jedno musím dodat. Nikdy jsem nebyla povalovací typ na pláž. Slunit se a koupat, číst k tomu knížku, to jsem nikdy asi ani týden neabsolvovala. Když u moře, tak s výlety, ne jen být na pláži. No a teprve s dětmi s tou správnou pláží (důležité, aby pláž byla vhodná pro děti: mělká, teplé moře, klidné, písek), jsem moře ocenila. Je to pro nás i vlastně nejjednodušší a nejodpočinkovější dovolená. Nejméně oblékání, děti vodu milují, nejméně konfliktů dětí. Příští rok (dětem budou skoro 4 roky), jedeme opět k moři na stejné místo. Ještě to s našimi vodomily úžasně užijeme. A snad už vyjedeme i více na kolo :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.