Ahojky, já vozila Eli na předním sedadle ve vajíčku pořád. Někde jsem teď dokonce četla (Svět motorů?), že je to jedno z nejbezpečnějších míst v autě. Dost mě to tedy překvapilo. Ale já jezdila s malou sama hlavně po městě a tak jsem si říkala, že snad nějaký supedestruktivní bouračky nehrozí. Výhodou podle mě je, že se matka nemusí otáčet (může řešit 2. zpětné zrcátko, ale u vajíčka otočeného proti a navíc se stříškou nic moc), miminu jde celkem bez větších komplikací třeba na červené vrátit dudlík, podat upadlou hračku, větším exemplářům něco k jídlu, pití.
Další sedačka Chicco Synthesis sice šla podle manuálu dát na přední sedadlo, ale určitě psal výrobce, že musí být vypnutý airbag po i proti směru jízdy. Tahle sedačka je totiž pro ty rošťáky, kteří už se nevejdou na dýlku do vajíčka, ale zase nevlastní potřebných 9kg živé váhy, aneb je od 0do18kg. Sice jsem zkusila jet 1 jízdu se sedačkou vpředu a proti směru, ale neviděla jsem do pravého zrcátka a to mě vadilo. Myslím, že tahle sedačka už je moc mohutná na přední sedadlo a i po směru může někomu vadit.
Předchozí