Aničko, to by ten stát taky musel něco DĚLAT, ne jen vymýšlet kraviny od zeleného stolu.
Já bych do tho i šla, i bych si troufla třeba na tři děti, ale pokud by mne stát buzeroval, tak se na to můžu ... a zvysoka. Byla bych klidně ochotná vést deník, kde bych psala, co jsem koupila a kolik to stálo, klidně i s účtenkama. Ale aby mi pak přišla sociální pracovnice a buzerovala mne, že dítě nemá vlstní knihy a já zanedbávám jeho psychický rozvoj, když jsem na knihy jednak neměla dost zdrojů, druhak jsme pro nedostatek prostoru značně omezili domácí knihovnu a třeťak si je dodneška chodíme půjčovat do knihovny, protože je to levné a pohodlné. Copak ta dáma žije v předminulém století? Já jsem člověk štrejchlý oborem IT, ve kterém se pohybuju, chci mít čtečku elektronických knih a ne knihovnu s papírovými knihami, kterou navíc nemám kam dát. To by mi taky mohla vyčíst, že máme doma málo pergamenu a už vůbec nemáme papyrus, břidlicové tabulky jsme nepořídili a tesat do kamene už vůbec neumíme.
Předchozí