Ok, nevím odkud máte tyto informace. Pokud to vidíte takto a máte jednoznačně přesné informace, pak navrhněte jiný způsob, jak zajistit, aby děti vyrůstali v rodině, jinou cestu, přesvěčte o tom maximum odborníků NNO, kteří fungují v praxi (a kteří se snaží nyní přesvědčit veřejnost, že novela je správný směr, protože už se o tom léta mluví, jen teď začly vznikat reálné kroky a termíny) a další osoby, které nyní pracují na stávající změně. Pokud to nebude mít žádné zádrhele (a to si nemyslím, ať jsem v životě dělala cokoli, vždy se nějaké objevily, ale šlo o to je překonat a ne balit kufry), pak to bude jistě snadné.
Já jen bych ráda na závěr svých příspěvků podotkla, že současná novela 359 není o rušení ústavů, je o tom, že má vzniknout jiný systém pomoci dítěti (problém - práce s rodinou - NRP - ústav - přičemž z každého kroku je možné dítě navrátit zpět do rodiny. A to oproti stávajícímu: problém v rodině - ústav - 18 let - problém v dospělosti, což je podle mne praxe, která zde existuje a která není jen kolem mne)Nejvíce bych si přála, aby lidem nebyly děcka v ústavech lhostějné a věděli, jakou deprivaci ústavy způsobují.A že není normální, aby se ústavem řešily problémy.
Přeji vám mnoho úspěchů v práci s dětmi nebo pro děti, jelikož věřím, že i přes názorový nesouhlas máme podobný cíl. Nejvyšší zájem dítěte.
Předchozí