Dnešní den byl pro mě jako pro matku velmi náročný. Musím totiž rozhodnout o příštích dvou letech svojí nejstarší dcery. Problém, který řeším je tak zamotaný, že ani nevím, kde mám začít. Pohled na gymnázium, který nabízím já je opravdu vyjímečný.
V našem městě je víceleté (šestileté) gymnázium. Názory na něj se velmi různí. Do letošního přijímacího kola se přihlásilo 15 dětí. Škola se nejprve rozhodla, že první ročník neotevře. Pak /zřejmě)přišla podpora Města a v místním plátku se objevila zpráva, že i přes malý počet přihlášených (nezaměňovat prosím za přijatých) dětí se ročník otevírat bude. Město jako zřizovatel několika základních škol i gymnázia podpořilo náborou akci zástupců gymnázia na těchto základních školách ve smyslu, přesvědčíme jich ještě pár a naplníme ročník. Představitelé gymnázia se dostavili do všech 7. ročníků základních škol a ptali se jednotlivě vybraných dětí, proč nejdou na gymnázium. Nezlobte se, to mi přijde tak neuvěřitelně hloupé, neslušné, přímo šikanózní vůči dětem a rodičům, kteří se nerozhodli dítě na toto gymnázium poslat, že se mi to ani nechtělo věřit. Oni z gymnázia udělali výběrovou školu ve smyslu: tu si vyberu a jdu na ní.
Předchozí