Milado,
já si naši debatu pamatuju a myslím, že tu nic rozporuplného netvrdím. Neříkám, že se v Praze a blízkém okolí nerodí více dětí než jinde, naopak, cituji vlastní vyjádření:
"Teď je to spíš o tom, že na gymply ve velkých městech se hlásí víc dětí díky mnohem vyšší hustotě obyvatel těch měst..."
Vyšší hustota obyvatel zároveň znamená vyšší porodnost, ta je ale v těch velkých městech taky kopírující celostátní situaci, více či méně. Větší vliv má stálé přistěhovalectví a prostě to, že je tam opravdu celkově víc dětí. Podle mě nejsme vůbec v rozporu.
Štěpánka ale tvrdila, že se v r. 2000 narodilo o hodně více dětí než rok předtím, to prostě pravda není, skutečně silné ročníky do škol typu gympl teprve přijdou a věř, že i v Praze bude ten nárůst znát, vím dobře, jak narvané byly pražské porodnice v letech 2006-2009 ve srovnání s lety kolem 2000 - tam nebyl problém žádný zásadní. Proti zájmu, který je o gymply teď, bude ten v následujících letech na úplně jiném levelu.
Jinak ano, byla jsem to já, u koho na malém městě brali prakticky každého. Rozdíl ale bude velký i v tom, co píšeš dál - hlásilo se 17! dětí ze třídy - u nás se hlásí(letos se hlásilo) ze třídy jedno až dvě děti (třídy cca 25 dětí), takže to podle mě odpovídá - u nás je vezmou(téměř) všechny, u vás kdyby vzali všech 17, tak by to asi byl jiný poměr dětí ve třídě...
Předchozí