Milado,
nevím, proč se chceš dohadovat, odkaz, který jsem dávala, právě zahrnoval i děti cizinců, například.
V minulém příspěvku jasně píšu, že roli hraje trvalá značná přistěhovalost, tím samozřejmě myslím i cizince, nejsme přece uzavřená země. Tak to je, určitě existují lokální výkyvy v porodnosti, ale v Praze je porodnost víceméně kopírující celostátní situaci. V rychlosti jsem našla tento odkaz, kde je v tabulce narozených označený jako nejslabší ročník 1996 s 8 842 dětmi, v roce 2000 je narozených 9 472, mezitím nejsou roky uvedené, ale udávají nárůst pozvolný. Je to na celou milionovou Prahu, takže tam nebudou žádné extrémní skoky a ten větší nárůst na cca 14 tisíc dětí nastává až po roce 2006.
Tady je ten odkaz:
http://www.czso.cz/xa/edicniplan.nsf/o/13-1131-05-casova_rada-3_3_narozeni,_zemreli,_snatky,_rozvody
Že se v Praze a okolí hlásí hodně dětí, hlásí, že jich je víc než před pár lety, asi je, ale porodností to není.
Nepřijde ti rozdíl, když se z tvojí třídy hlásí dětí 17 a z mojí uváděné jedno až dvě? Mně to jako rozdíl přijde a kdyby se z naší třídy v počtu 25 dětí přihlásilo 17 a dostalo jedenáct, kdo by tam zůstal? Museli by být pryč i všichni průměrní, jiné vysvětlení není. Od nás když odejdou 2 děti(nebo jedno), dost to odpovídá tomu, co by gympl měl dostat, dětem v pásmu vysokého nadprůměru.
Předchozí