| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Geny, výchova nebo rané zmrzačení?

Jak dlouho bude třeba omlouvat chování značné části Romů a jejich odpor ke vzdělání a plánům do budoucna? Komunisti je 40 let nutili chodit do školy, do zaměstnání, v práci nad nimi mívali patronát kolegové. Pokud do nich ryli kvůli jejich původu, byli to ti samí, co se mi posmívali kvůli nekvalitě mých nohou či zrzkům kvůli jejich vlasům. Proč je po revoluci začali houfně propouštět? Nebylo to třeba i proto, že měli problém s docházkou, že byli pořád "nemocní", že se vyrojily iniciativy, které za vším vidí diskriminaci a začali je očkovat proti majoritě a začali vymáhat "práva", zatímco slovo povinnost ze slovníku úplně vypustili? Necítím se být rasistkou (se sousedkou Romkou si povídáme dost často, když se potkáme v obchodě, nabídneme jí odvoz, jako kterékoliv jiné sousedce), ale život v Ostravě mě zbavil naivity, kterou si vypěstovala ve vztahu k Romům jsem za života v malém městečku, kde byla jediná romská rodina, která se od ostatních lišila jen barvou pokožky, očí a vlasů.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.