Ja nevim, mne to nejak furt nedochazi. Proc by mama nemela byt mamou, kdyz bude dochazet do zamestnani? A proc by tata nemel byt tatou, kdyz prebali, nakrmi a oblece dite?
Mne ta pece o male dite sice bavi vic, ale nevidim duvod, proc by mne nemohl zastoupit otec ditete, kdyz ja potrebuju udelat neco jineho, co me bavi take a je taky prospesne pro celou rodinu. Taky zastoupim sveho muze v cinnostech, ktere nedela rad a mela by to byt ""muzska"" prace.
Zenska se ma starat o domacnost a deti a muz se ma postarat o rodinu. Ted, ani v minulosti to nebylo takto idealni a nebudu preci tak blba, abych se spolehala, ze to bude idealni i v budoucnu. Ne kazdy muz svou ""roli"" zvladne, at uz s charakterovych nebo zdravotnich duvodu....to same se muze stat i zene. Jsme proste tym a vzajemne se doplnujeme. Samozrejme, podle pohlavi vic inklinujeme k urcitym cinnostem, ale neplati to u vsech stejne. Lehce se preci muze stat, ze treba muz zemre (odejde, zblazni se) a vsechno zustane na zene anebo opacne. Pak se vsechny dovednosti toho druheho, ktere jsme se naucili budou sakra hodit. Ja proste nerozdeluji praci na muzskou a zenskou, ale na praci, kterou je potreba udelat. Nekto se na nekterou praci hodi vic, nekterou delame radi, jina mene, takze se domluvime, kdo udela co, anebo se premuzeme a udelame i to, co nas nebavi, kdyz je to potreba.
Předchozí