Existují, určitě. není to strava domácí, ale je to jedlé. Namátkou z toho, s čím jsem se setkala
- stánek nabízející bramborové placky (upečené předem, takže studené) s kysanou smetanou a jarní cibulkou. jako druhou věc měli chléb se sádlem a cibulí (Solvayovy lomy) - odbyt měli ohromný, ale nic jiného nebylo v okruhu několika kilometrů. Jak by si vedli v konkurenci s klobáskami, to netuším.
Dušené žampiony na smetaně s (asi) kari (Drážďany) - bylo to dost aromatické tím kořením, takže to lákalo zákazníky i v konkurenci s Bratwurstem.
- nudle s kysaným zelím a slaninou (výstaviště Lysá nad labem) - měli výrazně menší frontu než okolní klobásové stánky, ale v davech na Výstavišti se sešla dostatečně velká skupina i toho malého procenta, které nechce klobásy. Vonělo to slaninou, což tvořilo čichovou lákavost stánku mezi ostatními.
- francouzské crepes, dělané na objednávku na palačinkovači, s náplní dle výběru - tvaroh, marmeláda, kysaná smetana...(okénko Dobrotky v Karlových Varech) - jsou tam dobře zavedení a navíc je to v jinak velmi drahých Varech cenově přijatelné (už nevím kolik, asi 30 Kč za palačinku?). A též to voní při pečení.
- zapiekanky (už nevím, které město ve Středních Čechácch to bylo, bylo to na nějakém výletě) - velmi aromatické, zejména houbami, houbová náplň připravená předem, myslím, že předem už i obložené a jen strčené pod gril. Také nebylo okolo nic dalšího, takže nevím, co by s tím udělala konkurence, takto ovšem odbyt slušný.
Předchozí