Tak jsem se zasmála. Je "fajn", že o ne-pracujích matkách opět píše chlap. A ty nově objevené věci... přesně jak píší holky, kolik firem, podniků umožní zkrácený, sdílený úvazek, pružnou pracovní dobu?? Minimum, je to tady zkostnatělý a málokdo chce měnit zvyklosti. Jsem na brigádě ve fabrice, kde se dělá na 1směnu, dá se domluvit indiv.pracovní doba, ale nastálo mě nechtějí. Prý proto, že nejsem vyučená. X lidí tam není vyučených a naučilo se. Koho tam zajímá, že chodím do práce pravidelně, že odvádím dobrou práci, že bych byla ráda i za tu almužnu, kteru platí..ale mít smlouvu na stálo. Nemám tam prostě známý a ještě asi blbej ksicht.
U dalších 1směn je nutný nástup v 6,30-7hod. Co na tom, že bus do školky nám jede v půl 7, kousek pěšky a jen tak tak stíhám přestupy a někam dojed na půl 8. Fakt by se ta práce posrandila, kdybych přijela o půl hodiny déle?? Jsem s klukem sama a babička je jen hlídání do foroty.Je to prostě hnus. Všude se řeší, jak je za hranicema děsný, že je mateřská, rodičák tak krátká.. kolik maminek tady by rádo šlo na pár hodin do práce už při RD a po něm..jenže to by hodně lidem muselo v dobrým přeskočit v hlavě a chtít něco změnit. Pak at si nestěžujou, že se vyplácí x sociálních dávek. Mámy chtějí chodit do práce, ale když není jak a kam?
Předchozí