| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku 5 rad, jak vybrat práci pro matky po mateřské

..jde ledacos.
Asi žiju v jiném vesmíru, ale mám kolem sebe spoustu maminek a žádná (včetně mě) nemáme problém se po mateřské uživit. Po pravdě, když člověk celou MD čte diskuse jako je tato, má pocit, že z MD vede cesta rovnou na ÚP. Ale v reálu to nějak nevidím.
článek je možná komerční blábol, ale nejzajímavější je na něm bod 4. Změna profese. S dětmi už je žena v jiné situaci, jinak žije, tak proč by neměla i jinak pracovat? Chce to zamyslet se nad tím, co která umíme a co bychom s tím mohly dělat, aby to bylo slučitelné s péčí o děti. Věřím, že řešení se dá najít častěji, než se zdá. Jasně, že například nedá každá nemocnice možnost sestrám pracovat na půlúvazek, jak tu má někdo to štěstí. No tak nebudu trvat na práci v takové zkostnatělé nemocnici, i když mám sebevíc praxe a atestací, a najdu si práci v ambulanci, ne? (to není akademické moudro, ale konkrétní příklad mé kamarádky, zdrav.sestry, v nemocnici ji chtěli, ale na směny, že nic jinýho nevedou. To ona po MD nechtěla, tak se tam nevrátila a našla si, mmch velmi rychle, práci na té ambulanci a stíhá). Když někdo má praxi u pásu, ale je to od-do v nepoužitelné době, tak mi netvrďte, že neexistuje x jiných zaměstnání na podobné úrovni kvalifikace (= pozor, ne v podobném oboru!).
Je prostě potřeba nebýt konzerva a nebát se změn.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.