by stáli hodně velkou část toho druhého platu, nehledě na to, že ženská by přišla domů z práce urvaná stejně jak ten chlap. A pak úkoly, naučit se s dětmi (nebo je aspoň vyzkoušet), připravit věci na druhý den pro sebe, manžela, děti...
Já hledala práci na zkrácený úvazek 7 měsíců, poté, co mi nejmladší dcerku vzali do školky. Vzala jsem práci pokladní, za 6000 hrubého, přestože před první MD (rok 2000) jsem měla 19000 hrubého na celý úvazek.
Jo, rozhodla jsem se mít děti, tak jsem počítala s tím, že když se jim budu chtít věnovat, bude mě to něco stát - jak čas, tak peníze. Ale chtěla jsem to tak a mám to tak.
Dvě starší holčiny jsou dysortografičky, jedna z nich docela silná a neumím si představit přiletět v 6 večer domů z práce a začít druhou směnu doma.
Tohle by měl stát podpořit - ty zaměstnavatele, kteří rozdělí 1 pracovní místo na 2 apod. Vždyť by na tom i sám vydělal: ubylo by pobíratelů sociálních dávek, lidem by se aspoň trošku zvýšila kupní síla (takže stát by vybral na DPH, spotřební dani i dani z příjmů). A lidi by se nebáli v dnešní době mít ooděti...
Toť můj názor