Já se těm úvahám vždycky musím trochu smát. To je totiž trend dnešní doby, že si někteří myslí, že musí být rodič s dětmi pořád, aby jim dal to nejlepší. A skoro si myslím, že to naopak ani dobře není. Teď nechci vůbec poškozovat ty, kteří to ani jinak dělat nemohou - ano, chodit s dětmi do práce je pro někoho nemožné (finančně, díky vzdálenosti, nemožnosti hlídání anebo díky druhu zaměstnání). Ale uvědomme si, že i dříve ženy normálně pracovaly, i když měly děti. Kupu dětí. Akorát holt nechodily do kanclu, nemocnice, obchodu, ale třeba pracovaly na poli. Děti si buď braly s sebou, nebo je pohlídala babička, sousedka... je to totéž, jako když matka s malými dětmi chodí na částečný úvazek do práce. Pořád se máme dobře a máme děti "hodně pro sebe". Na východ od nás žije spousta rodičů, kteří musí od dětí odjet do cizí země, aby na ně vydělávali. Berou to tak, že nejdůležitější je, aby se děti měly dobře. A nejedná se jen o otce rodin, ale i matky. A nikdo jim to nemůže mít za zlé. To bychom u nás asi nezvládli.
Taky přeji všem, aby našli práci nebo se mohli vrátit do té své. A myslím si, že po několikaleté pauze úplně bez zaměstnání je tnávrat opravdu těžký. určitě bych doporučovala si to nějak začít "zkoušet" - ten kurz možná vůbec není špatný nápad. Já mám štěstí v tom, že mám práci i zaměstnavatele, který částečný úvazek při RD umožňuje, ale chápu, že zdravotní sestra, prodavačka a spousta jiných tu šanci nemá. Takže fandím všem, aby to noční můra nebyla.
Jinak ty body celkem sedí - např. o snížení nároků na míru úklidu atd.