Sama babičkami vychovávána nebyla(jedna stará,druhá 350km daleko,takže jen návštěva o prázdninách).Mé děti mi taky nikdy nikdo nehlídal.(jedna babička stará,druhá by hlídala,ale měla jsem výhrady,proto jsme tam jezdili jen na návštěvy).Za měsíc se stanu babičkou já.Beru to tak,že se to stane,protože to tak chtěli dva mladí lidé.Rozhodli se,neptali se,zda budu hlídat a mohou se mnou počítat.Já mám tudíž úplně stejný postoj-je to čistě JEJICH věc.Do ničeho nešťárám,pokud se mě nikdo neptá,ani neradím.Kdyby snacha chtěla rodit na poli,je to jen JEJÍ věc,jestli ohrozí SVÉ dítě.Vůbec nechápu,co se zde řeší a jak se babičky hodnotí.Nejsem přece pasována na hlídačku.Vím,že jsou situace,kdy se to hodí,sama si pamatuji,zvlášť na úřadech,v bankách,nákupech-to bych ocenila a taky jsem ready pomoci.To jsou ojedinělé situace,které nejsou každý den.Vzít větší dítko na výlet,proč ne.Ale nějaké dlouhodobé hlídání-výchova,bonbony..to jde mimo mě.Vychovávat mají rodiče.Pokud je dítě častěji u babičky ,než s rodiči,pak je třeba tedy pravidla nastavit,ono je ale babičky stejně nedodrží,takže je třeba si rozmyslet,jestli chci mít vychované dítě anebo dítě bez hranic,správných návyků,pravidel,možná obézní....Já to tak nechtěla.Nebudu poskytovat servis,protože nakonec-za dobrotu na žebrotu-to přece znám.Ke všemu jsem ráda,že se mi uvolnily ruce,začínám mít víc času na sebe,já neměla hlídání ani na 10min,tak si své mnoho let potlačované existence nesmírně vážím.
Předchozí