"žena, pokud chce potratit své dítě a má k tomu jistě vážné důvody, má už teď možnost to udělat legálně, a přimlouvám se za to, aby na to nebyla sama, tj. nekoupila si v lékárně drogu, ale dostalo se jí pomoci i psychicky."
no, já teda nesouhlasim
jednak psychická pomoc od lékaře, to je u nás bohužel skoro protimluv - ve většina případů odcházím z nemocnice vydeptaná nebo naštvaná právě kvůli jednání lékařů
a jednak pro řadu lidí jde o natolik intimní záležitost, že řešení bez lékaře je pro ně psychicky šetrnější
pro mě byl problém i chodit si pro antikoncepční náplasti, kvůli tomu, že jednou za půl roku to "muselo" bejt doprovázený prohlídkou - nakonec jsem to vzdala a zůstala bez náplastí, zatimco kdybych měla možnost koupit si je bez předpisu, tak u nich zůstanu, protože mi maximálně vyhovovaly (krom jejich hlavního účinku mi nebylo blbě, neměla jsem PMS a měla jsem čistší pleť)
možná kdybych u nich zůstala, netrpěla bych teď bolestma hlavy, ale radši přežiju každej měsíc tři dny bolestí hlavy, než jednou za půl roku vyšetření lékaře - to jen pro ilustraci, jak to kdo má s psychickou pohodou u lékaře
Předchozí