| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na kole všemi státy bývalé Jugoslávie II

Vždyť to říkám - opět žádný konkrétní informace o nebezpečí - a když už jsme u toho domu - kde by tam asi tak ta mina byla? Byl to úplně prázdný dům, chodili jsme po betonové podlaze. Před námi tam v tom domě bylo za těch 17 let od války už spousta lidí (zlodějů, čundráků ? nevím .... bylo to poznat). Co na tom konkrétně mohlo být nebezpečné, KDE tam ta mina může být?

A pro M.
Když si přečteš po sobě své reakce na jejich připomínky, zjistíš, že většinu toho jsi smetla, s prominutím nafrněně
Ano, protože to byly nesmyslné reakce typu "nic nevíš, ničemu nerozumíš", ale opět říkám, že my NIKDO nenapsal NIC konkrétního. A ty taky vidíš jenom to, co chceš vidět. Když někdo napsal, napsala jsem k tomu své argumenty. Co se těch luk týče, samozřejmě že chodíme na ty, které jsou prokazatelně obdělávané lidmi, ne jenom dobytkem. Dá se to poznat mimojiné tím, že jsou tam odpadky. Například pytle s použitými jednorázovými plenami - balkánská specialita :-/ To jsou docela dobré miny :-)))) A my navíc nechodíme nikde nepřehledným terénem, ale jezdíme na kole po silnicích či viditelně používaných makadamových cest - opět, co je na tom nebezpečného a nezodpovědného? A jestli jsi četla moje odpovědi pořádně, tak jsem v debatě s Lízou psala, že uznávám, že spoustu věcí se turista nedozví, ale to co potřebujeme pro cestování, to se dozvíme. Třeba i to, že se ptáme lidí, jestli za vesnicí hrozí miny apod. Mluvili jsme se spoustou lidí, co tam jezdí ty miny hledat a deaktivovat - ale já vím, pro Tebe je to pořád málo.
Ale věř tomu, jak říkám, v Bosně jsme byli už poněkolikáté a fakt nejsme ti, co si svobodně chodí po lese, loukách, pěšinách. Rádi bychom někdy jeli na nějaký pěší přechod bosenských hor (bez dětí) a věř mi, že pečlivě studuji situace, kde jsou miny a kde ne. Jsou zaminovaná pohoří a jsou taková, kterých se válka nedotkla. A je to pro mě docela důležité, takže se výsledně možná vydáme raději do jiné země, protože ten strach tam prostě je.
Ano, statistiky jsou šílené ohledně těch neštěstí, a pravda je taková, že jsou to hodně děti - a není to jen Bosna, je to i Chorvatsko a jiné, nehody byly i nedaleko moře, vlastně hned u moře - základ je dodržovat bezpečnostní pravidla, vím o nich a dodržujeme je, i když mi to nevěříte.

A ještě pro Lízu:
A právě tihle lidi by měli být sakra opatrní, když je ostatní varujou.
Ano, beru varování na konkrétní nebezpečí od lidí, kteří daný terén dobře znají
a ne výkřiky typu "vůbec netušíš co se vám tam může stát", který tady omíláte pořád dokola.
Jediné nebezpečí, o kterém se tady pořád dokola píše (jiné než v ostatních zemích, kde hrozí běžná "standardní" nebezpečí) jsou miny. Když napíšu, že o nich vím a chováme se bezpečně a zodpovědně, tak je mi odpovědí "nic nevíš, nechováš se zodpovědně". Tak doprčic, kdo ví líp, jak se chováme, vy nebo já?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.