Oni to dítě v porodnici zase až tak nesledují
Nějakým maminkám vadí, kupodivu, když je kromě jejich dítěte budí ještě děti dalších maminek. Na nadstandart každá nemá. A některý ženský to celkem nezvládají a děti jim vyloženě vřískají nonstop. Po delším porodu to může být na zhroucení. Nebo by jim mohly vadit návštěvy na pokoji, kdy ani nemůžou v klidu nakojit své dítě. Mně to celkem vadilo, když tam na mě koukala(opravdu koukala) při kojení nějaká cizí chrchlající návštěva(každý nemá tu soudnost aby nachlazený do porodnice nelezl), v zastoupení chlapů různého věku, měla jsem třeba zrovna zakrvácenou košili, bylo mi blbě, bradavky bolely. Nebo tam třeba návštěvy vodí i malé školkové děti, u nichž nevíš, zda třeba nemají infekční nemoce, neštovice. Ty jsem taky vždy s nedůvěrou sledovala. No a taky když dítě konečně usnulo a já taky třeba zrovna zabrala, vlezly tam sestry, že se nutně musí změřit teplůtka, nebo nějaká šílená pitomost, rozbalit mimino, aby bylo přichystané pro doktora, který přijde za půl hodiny. Potom strava, nechápu jak můžou matkám celkem pravidelně na šestinedělí podávat nadýmavé potraviny, to potom vříská v noci celé oddělení. No nechci to nějak dramatizovat, taky jsem v porodnici spíš radši déle, doma ten komfort nemám.
Naštěstí jsem vzdy měla štěstí na matky co své děti zvládaly a já se i vyspala. Jen jednou, na rizikovém, mi dali na pokoj, kvůli nedostatku míst, matku, co dítě nechala vřískat celou noc, nechala ho hladovět, protože příkrm by mu prostě nedala i když neměla mléko(snažila se úzkostlivě rozkojit), to jsem myslela, že snad vzteky porodím dřív, nebo to dítě hodím z okna.