| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Návod na ambulantní porod

Přísně logická argumentace vám jde. Takhle se dá diskutovat donekonečna, je ale otázné, jestli se dá dobrat nějakého řešení.
Pocity nejsou správné nebo nesprávné, jde o to jak se na základě nich chováme. Ty nepříjemné prožitky z porodnic tady jsou, to je potřeba brát jako fakt. Tak co se s tím dá udělat?
Porodnice se třeba i snaží. Já jsem zažila, že si nás při propouštění paní doktorka ze šestinedění sezvala a ptala se, jak jsem byly spokojené. Prý mají pozdější negativní reakce, prej vo co teda jde, ať to řeknem rovnou. Myslíte, že se některá z nás (v zakrvácené košilce) při tak direktvní přístupu ozvala? Ne, chtěli jsme jít hlavně domů a nebýt za potížistky. Protože kdybychom se ozvaly tak slušně a asertivně, jak je uvedeno v článku, tak by jsme za potížistky byly. Takhle si někdo představuje diskusi? Třeba by bylo lepší rozdat dotazníky, ať si to v klidu projedem, pokud teda mají opravdový zájem o zpětnou vazbu.
Moje vyjádření o spokojenosti, která je relativní, není podcenění schopností jiných, ale pozorování na základě vlastních prožitků. S první porodem v ČR jsem byla spokojená. Do té doby, než jsem zažila druhý. Jiný přístup, přístup s větším respektem. A jsem si jistá, že už bych si ten první přístup nenechala líbit. Holt, člověk sbírá zkušenosti a na jejich základě se učí.
Ale podceňování zdravého úsudku žen, které mají zájem o ambulantní porod (když je možný ze zdravotních důvodů), jde oponujícím diskutujícím skvěle.
Takové články by nevznikali, kdyby řešení bylo tak jednoduché, jak nabízíte vy ve svých příspěvcích (výběr porodnice, domluva...)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.