Systém,pravidelnost,dopředu jasná pravidla,přesný program,co se kdy dělá a ten důsledně dodržovat-i když se to mnohdy absolutně nehodí.Odměna a pochvala za všechno,co se povede.Povzbuzování a podpora.Důsledná spánková hygiena.Vždy chodí spát ve stejnou dobu.Důslednost ve všem se mi velmi vyplatila a vyplácí (syn je nyní v 5.třídě).Jakákoli změna předem nastaveného je těžká.
Syn se nevydrží soustředit.Proto jsem nastavila krátké minutovky-úkoly do školy.Učivo jsem vždycky sledovala,věděla jsem co mají za úkoly a sama jsem vše rozvrhla,abychom to zvládli v pohodě.Dá se učit v autě,venku,v obchodě,ve frontě a jinak.Domů jsme nechávali jen úkoly na psaní.Ještě se mi velmi osvědčilo a funguje to dodnes,že před tím,než jde syn na PC,(a že tam děti chodí rády-všechny!)tak musí udělat krátký úkol-neprotestuje,sám si o něj přijde říct,neboť to praktikujem od školky,kdy jsme se museli učit do logopedie.(PC má dovolen vkuse jen hodinu,takže někdy jde i víckrát za den=více udělaných úkolů)
Strašně důležitá je učitelka v 1. a 2.třídě.Řekla bych,že ta ovlivní celé další příští vašeho dítka.
Předchozí